Webshop Keurmerk

Sinds 2001 is de Stichting Webshop Keurmerk de brancheorganisatie en het Thuiswinkel Keurmerk van thuiswinkels die via het internet producten aanbieden. Er zijn meer dan 3000 webwinkels aangesloten bij deze Stichting Webshop Keurmerk, hierdoor is de stichting het grootste erkende Keurmerk van Nederland. Alle webwinkels die zijn aangesloten bij het Nederlandse Webshop Keurmerk staan onder onafhankelijk toezicht van deze stichting. Stichting Webshop Keurmerk streeft ernaar om consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels.

Wij hebben gekozen om ons aan te sluiten bij het Webshop Keurmerk omdat dit keurmerk een keurmerkentoets heeft ondergaan en het keurmerk is gewaardeerd met een 10.

Doordat wij zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk zijn wij verplicht te voldoen aan de Keurmerk-code en de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Dit betekent onder andere dat je als consument een bestelling binnen 14 dagen retour kan sturen. Na ontvangst zullen wij binnen 10 werkdagen, in plaats van de wettelijke 30 dagen, de betaling terugstorten. (Wij raden je wel aan om hiervoor eerst een retournummer aan te vragen, zodat je retourzending sneller kan worden behandeld.)

Het Keurmerk betekent dat wij als aangesloten webwinkel ons contractueel hebben vastgelegd tot naleving van deze Keurmerk-code.

In het kort betekend dit dat je veilig kan betalen, dat je zeker weet bij welk bedrijf je winkelt, dat je privacy is gewaarborgd, dat er sprake is van een onafhankelijke geschillenbemiddeling en dat je een afkoelingsperiode hebt van 14 dagen.
Terug naar overzicht